Ramshyttan Blog & Journal News and Views from a Swedish Horse Farm

May 7, 2011

Kurs i Akademisk Ridkonst med Markus Holst

Filed under: Courses,Events — Ramshyttan Horse Farm @ 23:27

Idag hade vi endagskurs i akademisk ridkonst med Markus Holst här på gården, ordnat av systrarna Lisa och Johanna som också var med bland de ridande ekipagen under dagen. Fem ridande ekipage red två pass var med lunch och teori emellan, och en hel del vänner och nyfikna åskådare dök upp och förgyllde tillvaron.
Det blev verkligen en underbart lyckad dag på alla sätt och vis, med vädrets makter på vår sida, Maries rekordgoda bullar, massor av duktiga hästar och ryttare samt många nya frön av inspiration planterade av Markus.
Nu har vi alla hemläxa till nästa gång som blir i slutet på sommaren!

Kika i vårt bildgalleri från dagen (tyvvärr missade vi några saker som tex lunchen..) och lämna gärna en kommentar och berätta att ni tittade förbi!

(Klicka FS under bilden för helskärmsvisning, och SL för bildspel, för bästa bildupplevelse!
Esc på tangentbordet tar dig tillbaks till vanlig visning.)

Share on Facebook

5 Comments »

 1. Vilken härlig dag! Ett stort tack till Lisa och Johanna och till alla andra som var på plats denna soliga lördag. Vi fick se prov på fin ridning och Markus engagemang och prestigelösa förhållningssätt kändes helrätt. Ett stångbett rikare blev Arion och jag också..
  Ser fram emot nästa kurs och hoppas jag träffar er alla igen då!

  Hälsningar Isabella

  Comment by Isabella — May 8, 2011 @ 19:44

 2. Jag vill också tacka Markus och alla som kom för en jättekul dag med sköna människor och ny inspiration till att börja använda den fina ridbanan här på gården lite också.. ;)

  Spännande att bryta ned ridningen i sina grundelement som vi fick göra, och verkligen börja från ruta ett – som allt ju bygger på!

  Comment by Aleah — May 8, 2011 @ 19:56

 3. Vilket gott kaffe vi fick och bullarna var himmelska!!
  Javisst, vi var ju där för att se akademisk ridning. Är ju alltid imponerad av alla modiga ryttare och alla vackra hästar, och så fick jag lite nya tips på hur jag kan träna hemma med min egen häst.
  Tack till alla!

  Comment by Helena Kristofferson — May 8, 2011 @ 21:21

 4. Vilka härliga foton!
  Verkligen en trevlig hästdag på en vacker plats! Hoppas vi ses snart igen!

  Comment by Lotta — May 9, 2011 @ 20:54

 5. Blir så glad när jag ser allt ni håller på med och era frieser är så himla fina. Jag är väldigt nyfiken på akademiskt, men det är verkligen inte en vanlig syssla inom islandshästvärlden. Jag ser fram emot att träffa er alla i Juli!
  varma hälsningar

  Comment by annika — May 10, 2011 @ 17:20

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress