Kommande Kurser och Evenemang

Långritt i Kilsbergen med varm lunch | 6 april

Nu gör vi om påskritten som blivit tradition i Ramshyttan!

På annandag påsk, den 6e april ordnar vi vår årliga långritt genom den vackra Kilsbergensnaturen, bland skogar, sjöar och kuperade stigar. Efteråt äter vi hemlagad varm lunch och dricker kaffe tillsammans i Ramshyttans jaktvilla. Ta med din egen häst till Ramshyttan där ritten utgår ifrån, eller hyr en utav våra Frieser / Islandshästar. Er guide på ritten är Marie Elfverson.

Priser:

Deltag i ritten med egen häst: 100 kr
Deltag i ritten med en av våra hästar: 600 kr


I priserna ingår ca 3 timmar guidad ridning genom Kilsbergen, samt varm lunch med kaffe och hembakt kaka.

Möte klockan 11.00 untanför den vita herrgården mitt i Ramshyttan. Klä er varmt och kom i god tid!

För bokning, kontakta Marie på telefon: 072 - 200 91 87
eller maila oss namn och kontaktuppgifter.

(Bilder ifrån tidigare påskritt finns i vår blogg!)


Dressyr vid hand / Långa Tyglar med Moa Molitor | med start 22 april

Långa Tyglar är en träningsform där man rider sin häst från marken. Moa är en av sex st. utbildade instruktörer i Sverige som gått en två årig utbildning för Piet Bakker, Spanska ridskolan i Wien.

​Att arbeta på långa tyglar handlar om att utbilda hästen i alla gångarter och skolor, även över hinder, på ett pedagogiskt sätt som stärker hästens egen fysik. Du kan göra alla skolor från marken hela vägen upp till skolor ovan mark. Vi strävar efter ständig eftergift vilket gör att hästarna utvecklar en mycket bra egen balans och lyhördhet för ryttarens hand. Eftersom hästen inte kan ”luta sig” mot ryttarens hand eller sits blir den väldigt väl balanserad och stark. När du sedan ska rida hästen är den muskulärt vältränad och känner dessutom igen rörelserna du ber den om. Du har garanterat fått ”lättare” häst för både hand och säte! Träningsformen är inget nytt utan har används i Europa och på spanska ridskolan som ett obligatoriskt inslag i hästarnas utbildning.

Om du inte har möhlighet att ta med egen häst kan ni för en liten extraavgift låna en utav våra Frieser eller islandshästar.

Priser:

Grupplektion med egen häst - 250 kr per gång
Grupplektion med en utav gårdens hästar - 300 kr per gång

Kontakt och mer information:

Marie Elfverson: 072 - 200 91 87

eller marie @ ramshyttanhorsefarm.se
Moa Molitor: 070 - 282 80 18

moa @ gryning.nu

För mer information om Moa och hennes utbildningar, se www.gryning.nu

Grundkurs i Frihetsdressyr, Lösarbete och Klickerträning med Jonas Sjöström | Kursen planeras enligt förfrågan

Jonas kombinerar frihetsdressyr med klickermetoden för en väl balanserad och positiv approach som anpassas efter varje hästs enskilda behov. Målet är att kunna jobba med hästen lös från marken på ett sätt som är motiverande och roligt för både häst och människa, och så småningom även överföra kunskapen upp på hästryggen vid fortsatt träning.

Jonas tränar och rider själv alla sina tre hästar utan varken sadel eller träns.

Datum är ej satt ännu för denna grundkurs, men välkomna att höra av er redan nu med intresseanmälningar. Även en uppföljningskurs planeras i början på sommaren.

Vägbeskrivning:

Från Nora: Sväng in mot Pershyttan. Passera igenom byn och fortsätt några km genom skogen. Sväng in vid *andra* skylten vänster mot Ramshyttan. Åk rakt igenom byn tills ni kommer till en ridbana på vänster sida.

Från Örebro: Åk mot Mellringe och Närkes Kil. Strax efter samhället Närkes Kil sväng in vänster mot Nora. Åk genom skogen ca 15 min och sväng in höger första skylten mot Ramshyttan. Åk rakt igenom byn tills ni kommer till en ridbana på vänster sida.

Varmt Välkomna!


Sommarritt / Miniridläger 2 dagar | Kan ordnas efter önskemål

Långritt i sommarblommande kilsbergen i två dagar. Övernattning, middag och frukost på gården för dem som önskar att stanna över natten, äta och umgås tillsammans.

Priser:

Endast ridning: Följ med på ritterna 2 dagar på en av våra hästar, men utan mat och logi: 900 kr
Egen häst, endast ridning: Deltag i ritten 2 dagar med egen häst utan mat och logi: 350 kr

Miniridläger: Två dagars ridning inkl. lån av häst, middag, plats i dubbelrum samt frukost: 1300 kr
Miniridläger, egen häst: Två dagars ridning inkl egen hage till hästen för övernattning, samt middag, plats i dubbelrum och frukost: 800 kr

KAFFE OCH FIKA INGÅR I SAMTLIGA ALTERNATIV!

Kontakt och mer information:

Marie Elfverson: 072 - 200 91 87

eller marie@ramshyttanhorsefarm.se


Familjeridläger 4 dagar | Kan ordnas efter önskemål

Fyra dagar på Ramshyttans hästgård där du får ta hand om en häst som din egen och dagligen följa med på sköna uteritter i skog och natur. Under dagarna kan ni förutom att rida även bada i vackra Ramsjön eller paddla kanot. Här finns det massor att hitta på om sommaren, perfekt minisemester för hela familjen.


Priser:

Ridläger 4 dagar inklusive sänglinne och handduk. Boende i loftet, självhushåll: 3000 kr per person.
Barn under 15 år (endast i målsmans sällskap): 2500 kr

Deltag i lägret 4 dagar med logi UTAN ridning (t.ex familjemedlemmar som vill vara med men ej rida): 1700 kr

Kontakt och mer information:

Marie Elfverson: 072 - 200 91 87

eller marie@ramshyttanhorsefarm.se
Kalender vår och sommar 2015

Klicka på datumen för mer information och priser:
Datum Evenemang
6 april Vår årliga långritt under påsken.
22 april - fortlöpande Dressyr vid hand / långa tyglar med Moa Molitor
Enligt förfrågan Kurs i frihetsdressyr, lösarbete och klicker med Jonas Sjöström
Flexibelt Sommarritt / Miniridläger 2-dagar.
Flexibelt Familjeridläger 4 dagar.


Då och Nu - Instruktörer och Guider


Marie Elfverson
- Turridningsguide

MarieMarie har bott i Ramshyttan i snart tjugofem år, och ridit i Kilsbergens skogar nästan lika länge. Marie har dessutom orienterat större delen av sitt liv, vilket gör att hon hittar som få bland träd och stigar. På ridturer med Marie kan man räkna med att få uppleva Kilsbergens skogar, sjöar och böljande landskap genom både större etablerade skogsvägar, och mer eller mindre gömda stigar. Vackra vyer och mycket skoj garanteras!


Moa J. Molitor
- Dressyr vid hand, klickerträning.

Moa

Moa är utbildad inom inlärningspsykologi och har specialiserat sig på att optimera träningen för både häst och ryttare. Träningen ska vara positiv för alla parter. När det finns en motivation som är skapad på positiva grunder blir träningen så mycket enklare och friare. Moa har därför valt att utbilda sig på både klickerträning och tryck & eftergiftsbaserade metoder för att kunna optimera träningen och välja verktyg efter behovsbilden, inte låsa sig i en träningsreligion och försöka pressa in alla i samma mall. Hon har varit verksam i snart 14 år och är utbildad i USA, Tyskland och Sverige.

Hon har även utbildat sig under 6 år för Piet Bakker, Spanska Ridskolan, i Dressyr vid handen/Långa tyglar. Ett jättebra träningsforum för att utbilda, stärka, rehabilitera sin häst och lära sig själv om hur hästar rör sig och fungerar. Du tränar avsuttet men förbättrar både hästen och din egen förmåga i ridningen. Dessutom är träningen pedagogisk, vilket de flesta hästar blir glada och motiverade av.


Jonas Sjöström
- Frihetsdressyr, klicker och trickträning.

Jonas Jonas Sjöström är utbildad inom både frihetsdressyr (Rebecka Dahlgren) och klickerträning, utifrån vilka han utvecklat egna metoder och sätt att naturligt kombinera dessa. Jonas grundar sitt arbete mycket på att skapa ett positiv inställning hos hästen genom att göra träningen så lekfull som möjligt, och anpassar sina tillvägagångssätt efter varje individuell hästs temperament och förutsättningar. Jonas tränar och rider själv alla sina tre hästar utan varken sadel eller träns.

Lisa Östlund - Dressyr / Ridinstruktör

Marie Lisa har under de senaste åren arbetat som beridare utomlands där hon har tränat både hästar och ryttare samt tävlat med stor framgång. 2006/2007 gick Lisa ”specialen” på strömsholm där hon fick rida och träna hästar från 3år upp till grand prix. Är mest inriktad på dressyr och unghästar, men har även tävlat med framgång i både fälttävlan och hoppning.


Markus holst
- Instruktör Akademisk Ridkonst

Marie

Markus lär ut en ridning som är logisk för både häst och ryttare med fokus på hästens gymnastisering. Med filosofin att dressyren är till för hästen och inte tvärtom blir det tydligt att alla hästar kan! Markus tar sig an alla hästar med lika stor entusiasm, oavsett tidigare utbildning, ålder eller ras.


Ramshyttans Hästgård, Ramshyttan 245, 713 91 Nora, Sverige. Telefon gården: 019 - 28 40 33, Mobil 1: 0722 - 009 187, Mobil 2: 0707 - 333 700
YouTube