Ekologisk Odling

Post Pic

På Ramshyttans Hästgård försöker vi att odla så mycket av vår egen mat som möjligt, undvika konstgödsel samt utelämna alla former av växtgifter och bekämpningsmedel. Vi tror att mycket av de massproducerade livsmedel som finns i snabbköpen har onaturligt låga näringsvärden, mycket av det direkt ohälsosamt eller till och med skadligt på längre sikt.

Ramshyttans Hästgård är medlem i WWOOF (World Wide Opportunities on Organic Farms), ett internationellt nätverk som hjälper människor att utbyta idéer och erfarenheter av mer hållbara levnadssätt.

Varje sommar kommer ett antal WWOOF volontärer för att bo och arbeta på gården, och i utbyte mot kost och logi hjälper de oss på gården, bla. med utvecklingen av våra ekologiska odlingar.

Vi tillverkar vår egen kompost från hästgödsel, hö, ensilage, och gröna köksrester.

Förra hösten monterade vi ett litet växthus (25 kvm) som vi kommer att experimentera med under den kommande odlingssäsongen. Gården ligger relativt högt ovanför havsytan i kilsbergen, så sommaren är generellt kortare här och många variationer av frukt och grönsaker växer ogärna i denna växtzon.

Våra Senaste Wwoof Voluntärer

Roland

Dorothea

Från: Tyskland
Tid på gården: 1 månad
Bästa minnet från vistelsen:

Valborgsnatten, grillen, elden, stjärnorna, hela byn (och gäster) i samma kök. Väldigt bra människor - och musik. Att gå längs stängslet i gryningen och - nu kunde jag lägga till varenda minne för de är alla nära mitt hjärta!

Roland

Yvette

Från: Nederländerna
Tid på gården: 2 månader
Bästa minnet från vistelsen:

Jag fick rida det vackra Frieserstoet Arwen varje dag under hela min vistelse. Förutom det är kelstunderna med Bresi, Phoenix, Monadis och de andra hästarna något jag aldrig kommer att glömma.

Marie

Caitlin

Från: Virginia U.S.A
Tid på gården: 1 månad
Bästa minnet från vistelsen:

Jag vet inte hur jag ska välja mitt bästa minne! Varje sekund jag spenderade med er var speciell, jag hade en helt fantastisk tid och är så tacksam att jag hade chansen att lära känna er familj, era hästar och er by.

Aleah

Patti & Lucas

Från: Tyskland
Tid på gården: 2 veckor
Bästa minnet från vistelsen:

Förutom lammkotletterna vi lagade andra kvällen: Kanotpaddling, hästarna, definitivt bastu efter att ha blivit genomblöta i regnet. Jag antar att det var för många bra saker för att välja bara en.

Isabella

Veronika

Från: Österrike
Tid på gården: 2 veckor
Bästa minnet från vistelsen:

Rida genom skogen, se älg, äta pumpa, göra upp eld på loftet, den första snön ... Ramshyttan är en av de vackraste platserna i världen, med underbara människor och roliga hästar. Jag kommer tillbaka, det är säkert.

Jessica & Chris

Från: Storbritannien
Sysselsättning: Studenter
Tid på gården: 2 veckor
Bästa minnet från vistelsen:

Nora

Från: The U.S.A
Sysselsättning: Student
Tid på gården: 2 veckor
Bästa minnet från vistelsen:

Att värma upp i Ragnar och Lenas bastu och sedan hoppa i en vak i den frusna sjön på min sista kväll.

Timo

Från: Berlin DE
Tid på gården: 2 veckor
Bästa minnet från vistelsen:

Liggandes i hagen i kyliga april, med solen på mina ögonlock och dessa fyra starka och fascinerande hästar omkring mig. När jag lyssnar på deras andetag känner jag något man kunde kalla "Enhet".

Ramshyttans Hästgård, Ramshyttan 245, 713 91 Nora, Sverige. Telefon gården: 019 - 28 40 33, Mobil 1: 0722 - 009 187, Mobil 2: 0707 - 333 700
YouTube