Om Gården

Post Pic

Ramshyttans Hästgård är belägen i Kilsbergens natursköna omgivningar, ungefär halvvägs mellan Stockholm och Göteborg - ett semi-vildmarksområde med sjöar, skog och rikt djurliv.

Här på gården har vi bl.a. småskalig uppfödning av Islands- och Frieserhästar, vi erbjuder turridning, kurser i horsemanship, semesterboende och tillgång till ett brett utbud av utomhusaktiviteter. Förutom ridning genom det storslagna Nordiska landskapet kan besökare till Ramshyttan avnjuta naturupplevelser som vandring, sjöbad, kanotpaddling, fiske, fågelskådning, svamp & bärplockning, och på vintern, längdskidåkning genom gnistrande skogsterräng.

Vår Filosofi

Alla vi som är engagerade med hästarna på gården försöker att, på olika sätt, följa principerna inom naturlig och holistisk hästhållning. För oss handlar dessa begrepp inte bara om hanterings och utbildningsmetoder, utan också mycket om de levnadsförhållanden vi ger våra hästar. Vi försöker ge våra hästar en grundläggande livsstil som avviker så lite som möjligt från deras vilda, naturliga tillstånd, medan de fortfarande har till sitt förfogande de fördelar och element av komfort som vi människor gjort möjliga för dem. Våra hästar lever i flock utomhus med fri tillgång till bäddat vind- och väderskydd när de önskar, de kan äta lugnt dygnet runt i sin egen takt med fri tillgång till gräs och hö vilket skapar en hälsosam metabolism och ett mer balanserat förhållningssätt till mat. Vi har också valt att ha våra hästar barfota så att benens och hovarnas cirkulation förblir obehindrad vilket främjar starkare, hårdare hovar och bättre stegmedvetenhet.

För oss är denna form av hästhållning inte bara en filosofi, det är ett praktiskt sätt att se till att våra hästar förblir så glada, stressfria, välstimulerade och harmoniska som möjligt.

Post Pic

 

Team Ramshyttan

Roland

Roland

Roland är huvudansvarig på gården och tar mer än gärna hand om allt som ger honom en ursäkt att få köra sin traktor - och lyckligtvis är det en hel del. Annars har Roland en bakgrund som journalist och lärare på universitetet där han fortfarande är aktiv projektvis.

Marie

Marie

Marie har haft Islandshäst i snart tjugo år och har bland väldigt mycket annat hand om turridningen på gården. Då hon har orienterat större delen av sitt liv kan hon Ramshyttans omgivande skogar som sin egen bakgård.

Aleah

Juha

Metalgitarrist och heltidsmusiker som mot sin vilja blivit stalledräng mellan turnéer... Oumbärlig vintertid då hästarna behöver färskt vatten påfyllt dagligen, eller då det ska huggas ved, fodras eller ryktas.

Ramshyttans Hästgård, Ramshyttan 245, 713 91 Nora, Sverige. Telefon gården: 019 - 28 40 33, Mobil 1: 0722 - 009 187, Mobil 2: 0707 - 333 700
YouTube